Cookie-præferencer
IndstillingerJeg accepterer

København

Personlig Træner uddannelse København

Fitnessinstruktør level 3-kursus

Fitnesstræner niveau 3 EREPS 

 • Du kan tage Fitnessinstruktør level 3-kurset flere steder i Danmark. 

Hvem er Fitnessinstruktør level 3-kurset beregnet til? 

Alle, der gerne vil arbejde som certificeret fitnessinstruktør eller personlig træner, skal have et Fitnessinstruktør level 3 (Ereps)-certifikat. Undervisningen er perfekt til alle, der vil arbejde i fitnessbranchen, som for eksempel fitnessinstruktør eller personlig træner. Med dit certifikat er du i stand til at hjælpe folk med at nå deres mål på en sikker, effektiv og sjov måde. Uanset om det er en bedre generel sundhedstilstand, øget styrke, vægttab eller en kombination af disse.

Adgangskrav

Ingen specifik forudgående uddannelse eller viden er påkrævet for at deltage i undervisningen. Fitnessinstruktør level 3-kurset undervises på et niveau svarende til en kort videregående uddannelse. For at kunne sammenligne internationalt i Europa svarer dette til European Qualification Framework (EQF) niveau 3. Kursusdeltageren skal være mindst 16 år på eksamenstidspunktet. At beherske det danske sprog og have erfaring med computer er et must. Vi anbefaler dig at se videoen nedenfor for at finde ud af, hvad uddannelsen kan tilbyde netop dig.

Kursusindhold 

Følgende bliver gennemgået under fitnesstræner niveau 3-kurset:

 • Anatomi
 • Biomekanik
 • Træningsfysiologi
 • Vægttræning
 • Forebyggelse af skader
 • Ernæring
 • Træningsteori

Derudover bliver du uddannet som træner/personlig træner og får redskaber til at træne dine klienter til at opnå deres mål. Kort sagt får du undervisning i den grundlæggende viden, der er nødvendig for at blive fitnessinstruktør eller personlig træner!  

Fysisk undervisning eller fjernstudie (Online Live)

Du kan følge Fitnessinstruktør level 3-kurset som fysisk klasseundervisning, men kan også vælge at følge undervisningen som fjernstudie hvor du få teoretisk undervisning online og møder fysisk til intensive praktiske dage sammen med de andre kursister. 

 1. Når du følger kurset som klasseundervisning, modtager du undervisning i teori og praksis med andre deltagere på et af vores kursussteder. 
 2. Hvis du gerne vil gennemgå et Fitnessinstruktør level 3-kursus via fjernstudie, vil du blive undervist i teori online live, løse teoriopgaver, udføre praktiske opgaver og gennemgå den praktiske træningen efter teorien er bestået. 

(Den praktiske eksamen finder sted på et af vores uddannelsessteder)

Personlig Træner level 4

Hvem er Personlig Træner level 4-kurset beregnet til?

Dette kursus er beregnet til alle, der vil tage det næste skridt i deres fitnesskarriere. Med Personlig Træner level 4 EREPS-certifikatet kan du kalde dig selv certificeret personlig træner og undervise klienter 1-til-1.

Sport&People er desuden det eneste fitnesskursusinstitut i Danmark/Europa:der har en EREPS-certificering (europæisk godkendt) på niveau 3, 4 og 5 - og vi er internationalt ACE-certificeret

Disse unikke kurser giver dig mulighed for at specialisere dig som personlig træner og fortsætte din læring i faget. Du kan med disse certifikater blive anderkendt hos EREPS of Europe Active og Internationalt hos ACE.

Adgangskrav

For at kunne deltage i kurset skal du som minimum have et gyldigt fitnesstræner niveau 3-certifikat. Sport&People Personlig Træner-kurset undervises på (EQF) niveau 4. Kursusdeltagerne skal være mindst 16 år på eksamenstidspunktet samt beherske det danske sprog og have grundlæggende computerfærdigheder.

Indholdet af Personlig Træner level 4-uddannelsen

Følgende gennemgås under uddannelsen:

 • Trænergerning: målsætning, coaching, undervisning, styrketræning, test og måling, praktikforløb
 • Træningsvidenskab: biomekanik, træningsteori og træningsfysiologi.
 • Sport- & sundhedsvidenskab: forebyggelse og behandling af skader, doping og ernæring.
 • Planlægning af træningsprogram: Hvordan opbygger man et effektivt træningsprogram i forskellige faser baseret på klientens personlige mål.
 • Læring om adfærdsændring: Hvordan taler man med sin klient og hvilke værktøjer, kan du bruge for at hjælpe klienten til at få en sundere livssti.
 • Beregning af din klients energibehov for at kunne rådgive om ernæring.

Kort sagt lærer du at forstå din klients mål og ønsker, hvad kroppen kan klare rent fysisk, og hvordan du kan træne klienten til at få en sundere livsstil ud fra deres behov. Med alt dette bliver du en personlig træner, som leverer personligt tilpassede løsninger.

Alle vores undervisere er universitetsuddannet, har arbejdet i fitnessbranchen og har erfaring som personlige trænere. Undervisningsdagene består af 50% teori og 50% praksis.

Exercise for Health Specialist-uddannelse (EREPS level 5)

Er du motiveret for at arbejde med og hjælpe personer med forskellige medicinske tilstande? Arbejder du allerede med personer med specifikke sygdomme? Vil du skille dig ud i forhold til dine konkurrenter? Har du fokus på et større behov for at kunne skræddersy forløb mere til specielle målgrupper?

Med denne uddannelse kan du bygge bro mellem fitnessbranchen og sundhedsvæsenet! Kurset kræver, at du mindst har et EREPS level 4-certifikat eller tilsvarende.

Antallet af danskere med Type-2-diabetes er tredoblet indenfor siden 1996. Idag har ca. 250.000 livsstilsdiabetes (type 2 diabetes), og yderligere 360.000 har præ-diabetes.

De næste 20 år kan vi forvente en stor stigning i efterspørgslen af specialister inden for medicinsk træning, som kan hjælpe personer med kroniske tilstande. Udgifter til sundhedsvæsenet stiger, sundhedsforebyggelse bliver vigtigere, og gruppen af kronikere har brug for hjælp og vejledning. Ex. koster det det danske samfund 87 mio. kr. om dagen i udgifter til diabetes alene.

Men spørgsmålet er, hvem der skal betale for dette? Måske bliver det en kombination af offentlig støtte- og klientbetaling? Hvem ved. Men en ting er sikkert, mange får brug for hjælp.

Men hvorfor tage et kursus som træning for sundhedsspecialist? Vi er overbeviste om, at der skal bygges bro i samarbejdet mellem forskellige specialister. Samspillet mellem fitnesssektoren og sundhedsvæsenet er i øjeblikket ikke specielt udviklet, hvilket betyder, at klienter og patienter ofte ikke får den nødvendige behandling. Det næste logiske trin er, at medicinsk træning kan støtte en bred vifte af specialister, herunder fysioterapeuter, ergoterapeuter, kiropraktorer, psykologer og læger, der i forvejen behandler kroniske lidelser.

Under uddannelsen som Exercise for Health Specialist lærer du at udarbejde sikre og effektive træningsplaner til eksempelvis klienter med hjerte-kar-, neurologiske-, metaboliske (herunder diabetes) og muskel-sygdomme, der i forvejen behandles af andre sundhedsspecialister. Du bliver også undervist i symptomer på mere end 49 sygdomme, så du ved, hvordan du skal håndtere personer med forskellige lidelser. Som sundhedsspecialist får du værktøjer til at arbejde med resten af sundhedsvæsenets specialister og får det perfekte udgangspunkt til at skabe bro mellem fitness-sektoren og sundhedsvæsnet.

Indholdet af Exercise for Health Specialist level 5-uddannelsen:

Følgende gennemgås:

Kardiovaskulære sygdomme/hjertesygdomme, blodforstyrrelser og blodanalyser, forhøjet blodtryk, astma- og lungesygdomme, gigt, insulin- og stofskifteforstyrrelser, diabetes, osteoporose, muskuloskeletale lidelser / skader, mv.

 • Forskellige samtaleteknikker baseret på medicinske interviews
 • Fordele ved problemorienteret træning
 • Vigtigheden af en omfattende gennemgang af din klients sygehistorie, herunder aktuelle tegn eller symptomer, inden du starter nogen form for træning eller test.
 • Hvordan kan du vurdere dine klienter ud fra testresultater?

Adgangskrav

For at kunne deltage på uddannelsen kal du som minimum have et gyldigt fitnesstræner niveau 4-certifikat. Sport&People Personlig Træner-kurset undervises på (EQF) niveau 5. Kursusdeltagerne skal være mindst 16 år på eksamenstidspunktet samt beherske det danske sprog og have grundlæggende computerfærdigheder.

Adresse

Borups Allé 45
2200 København København