Cookie-præferencer
IndstillingerJeg accepterer

Exercise for Health Specialist uddannelse level 5 EREPS

Med denne uddannelse kan du bygge bro mellem fitnessbranchen og sundhedsvæsenet. Under uddannelsesforløbet diskuteres de mest almindelige livsstilssygdomme. Du bliver blandt andet undervist i forskellige sygdomme og hvordan man tilpasser træningen hensigtsmæssigt til forskellige målgrupper, samt hvordan kosten bidrager til en sund livsstil.

Fysisk undervisning

Total kr 28.995,-
20 X
kr 1.449,75
Pris baseret på 20 månedlige afbetalinger

Exercise for Health Specialist-uddannelse (EREPS level 5)

Er du motiveret for at arbejde med og hjælpe personer med forskellige medicinske tilstande? Arbejder du allerede med personer med specifikke sygdomme? Vil du skille dig ud i forhold til dine konkurrenter? Har du fokus på et større behov for at kunne skræddersy forløb mere til specielle målgrupper?

Med denne uddannelse kan du bygge bro mellem fitnessbranchen og sundhedsvæsenet! Kurset kræver, at du mindst har et EREPS level 4-certifikat eller tilsvarende. 

Antallet af danskere med Type-2-diabetes er tredoblet indenfor siden 1996. Idag har ca. 250.000 livsstilsdiabetes (type 2 diabetes), og yderligere 360.000 har præ-diabetes.

De næste 20 år kan vi forvente en stor stigning i efterspørgslen af specialister inden for medicinsk træning, som kan hjælpe personer med kroniske tilstande. Udgifter til sundhedsvæsenet stiger, sundhedsforebyggelse bliver vigtigere, og gruppen af kronikere har brug for hjælp og vejledning. Ex. koster det det danske samfund 87 mio. kr. om dagen i udgifter til diabetes alene. 

Men spørgsmålet er, hvem der skal betale for dette? Måske bliver det en kombination af offentlig støtte- og klientbetaling? Hvem ved. Men en ting er sikkert, mange får brug for hjælp.

Men hvorfor tage et kursus som træning for sundhedsspecialist? 

Vi er overbeviste om, at der skal bygges bro i samarbejdet mellem forskellige specialister. Samspillet mellem fitnesssektoren og sundhedsvæsenet er i øjeblikket ikke specielt udviklet, hvilket betyder, at klienter og patienter ofte ikke får den nødvendige behandling. Det næste logiske trin er, at medicinsk træning kan støtte en bred vifte af specialister, herunder fysioterapeuter, ergoterapeuter, kiropraktorer, psykologer og læger, der i forvejen behandler kroniske lidelser.

Under uddannelsen som Exercise for Health Specialist lærer du at udarbejde sikre og effektive træningsplaner til eksempelvis klienter med hjerte-kar-, neurologiske-, metaboliske (herunder diabetes) og muskel-sygdomme, der i forvejen behandles af andre sundhedsspecialister. Du bliver også undervist i symptomer på mere end 49 sygdomme, så du ved, hvordan du skal håndtere personer med forskellige lidelser. Som sundhedsspecialist får du værktøjer til at arbejde med resten af sundhedsvæsenets specialister og får det perfekte udgangspunkt til at skabe bro mellem fitness-sektoren og sundhedsvæsnet.

Indholdet af Exercise for Health Specialist level 5-uddannelsen:

Følgende gennemgås:

Kardiovaskulære sygdomme/hjertesygdomme, blodforstyrrelser og blodanalyser, forhøjet blodtryk, astma- og lungesygdomme, gigt, insulin- og stofskifteforstyrrelser, diabetes, osteoporose, muskuloskeletale lidelser / skader, mv. 

 • Forskellige samtaleteknikker baseret på medicinske interviews
 • Fordele ved problemorienteret træning
 • Vigtigheden af en omfattende gennemgang af din klients sygehistorie, herunder aktuelle tegn eller symptomer, inden du starter nogen form for træning eller test.
 • Hvordan kan du vurdere dine klienter ud fra testresultater?  


Sygdomme og tilstande omfatter:

 • Diabetes 1 & 2
 • Fedme og overvægt
 • Hjertekrampe
 • Hjertefejl
 • Hjerte-karsygdomme
 • Forhøjet blodtryk
 • Blodlipidforstyrrelser
 • Astma og kroniske lungesygdomme bla. KOL
 • Stofskifteforstyrrelser
 • Lordosis, kyfose, flad ryg, skæv ryg, scoliose, gigt
 • Osteoporose og osteopeni
 • Lændesmerter
 • Prænatal og postpartum

Efter endt uddannelse er du niveau 5 EREPS-certificeret og kan vejlede og træne klienter med kroniske sygdomme.

Med certifikatet og den tilhørende viden kan du arbejde sammen med andet sundhedspersonale (læger, fysioterapeuter og andre læger) for at opnå de bedste resultater for din klient.

Praktikforløb:

I løbet af uddannelsesforløbet skal du bruge mindst 100 timer på en arbejdsplads med klientkontakt. De 100 timer inkluderer arbejde på en case og forberedelse til din mundtlige eksamen. En case kan eksempelvis være: En type-2 diabetisk overvægtig klient / en klient der er plaget af gigt / en klient med forhøjet blodtryk eller lignende, som du skal lave en træningsplan og plan om vejledning til, der sikrer en varig livstilsændring. 

Derudover skal du planlægge, hvilke andre specialister du vil arbejde med, og hvordan behandlingen skal foregå hver måned fremadrettet.

Certifikat

Officielt EREPS niveau 5-certifikat (anerkendt internationalt).

Eksamen

 • Engelsksproget teoretisk eksamen
 • Praktisk eksamen
 • Mundtlig fremlæggelse af case fra praktikforløbet
 • Der undervises på dansk, men materialet er på engelsk.

Kursussteder

Næste uddannelse 

Denne overbygningsuddannelse planlægges i takt med at der er nok tilslutning. Du kan derfor skrive dig op til en plads og så kontakter vi dig når næste uddannelse planlægges. Send os en mail på kontakt@sport-people.dk. 

Kursus datoer
Tilmeld
StartdatoKursusstedVariantTypeKursus datoer
Ingen tilgængelig data
Alle fitnesskurser